Login
Close
Inloggen
Categorieën

Metaalbedrijven in Nederland voorzien groei van orderportefeuille

Metaalondernemers in Nederland zijn positief gestemd over hun orderpositie in het lopende tweede kwartaal. Ook nemen ze weer meer personeel in dienst. Dit blijkt uit de economische barometer die Koninklijke Metaalunie woensdag naar buiten heeft gebracht.

Betere bedrijfsresultaten

Vooral de metaalondernemers die aan de bouw leveren voorzien groei van de binnenlandse orderportefeuille. Daarnaast verwachten ook metaalwarenbedrijven meer opdrachten te boeken, blijkt uit de periodieke peiling van de brancheorganisatie. Van de exporterende machinebouwers rekent de helft op een beter tweede kwartaal.

De financiële verwachtingen voor het lopende kwartaal zijn duidelijk positiever dan drie maanden geleden. Een op de drie ondernemers gaat uit van een beter bedrijfsresultaat, terwijl een op de acht een slechter resultaat voorziet.

10% maakt verlies

De winstgevendheid lag in het eerste kwartaal iets boven het niveau van de voorgaande drie maanden; 63% van de metaalbedrijven maakte winst, 10% draaide verlies en 27% zat op break-even.

Volgens de peiling had een op de zes bedrijven in het eerste kwartaal meer medewerkers in dienst dan in de voorgaande periode, terwijl er bij een op de tien bedrijven minder mensen werkten. Deze cijfers gelden in grote lijnen ook voor het flexibele personeel. Bijna een derde van de respondenten had tenminste één vacature openstaan.

Bij Metaalunie zijn ruim 13.000 metaalbedrijven uit het mkb aangesloten, samen goed voor een omzet van €22 miljard.

Bron: Financieel Dagblad woensdag 20 april 2016

Auteur Interwel
Publicatiedatum 22-1-2020 15:31
Share:
Copyright © 2022 Interwel Uitzendbureau   |  Sitemap   |  Privacy   |  Disclaimer
Interwel Uitzendbureau gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.